Tuinhout voor tuinstoel
Huis & Tuin

Kwalitatief tuinhout kopen

Heeft u grote plannen voor een nieuw project in de tuin? Met tuinhout van Tuindomein kan u snel aan de slag om deze dromen te realiseren. Diverse houtsoorten zorgen dat u altijd iets vindt dat voldoet aan uw persoonlijke eisen. Zowel op praktisch vlak als in stijl zijn er veel verschillen in de houtsoorten die wij aanbieden. Wanneer u hier goed van op de hoogte bent kan u beter kiezen welk type hout het meest aansluit op uw plannen. Wat voor tuinhout u ook bestelt, u kan er op rekenen dat Tuindomein u vele verschillende maten aan kan bieden. Planken, balken en palen zijn allen in diverse maten beschikbaar, stuk voor stuk met meerdere mogelijke lengtes. Zo haalt u altijd met gemak precies wat u nodig heeft voor uw project. Verrijk uw tuin nu met een tuinhuis, pergola en meer met materialen van Tuindomein.

Wat is het verschil tussen onze diverse typen tuinhout?

Alle verschillende houtsoorten die wij aanbieden hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is handig om deze goed te overwegen wanneer u voor een bepaalde houtsoort kiest voor uw project. Om te beginnen is er vuren- en grenenhout. Deze komen veelal uit Scandinavië en staan vooral bekend om hun lage prijs. Het is een veelzijdige houtsoort die zich goed laat bewerken. De lichte tint is een populaire toevoeging voor vele tuindesigns. Het enige nadeel is dat de levensduur van vuren en grenen relatief laag is. U kan deze wel aanzienlijk opkrikken door te kiezen voor geïmpregneerd hout. Het impregneren zorgt dat vocht en insecten het hout minder snel aantasten.

Voor een wat langere levensduur is Douglas aan te raden. Dit type hout is breed inzetbaar voor onder meer vlonderplanken en overkappingen. De rossige tint is direct herkenbaar, maar er zijn tal van opties voor verschillende afwerkingen. Een verrassende optie hier is om simpelweg niets te doen en het hout te laten verkleuren. Zo krijgt u al snel die rustieke vergrijsde tint die stijl toevoegt aan elke tuin. Tenslotte kan u ook voor een beetje extra kleur zorgen met behulp van verf en beits.

Staat duurzaamheid bovenaan, dan is hardhout de beste keuze. Dit type tuinhout dankt zijn naam aan zijn ongelooflijke dichtheid. Het is vrijwel compleet onaantastbaar door water, schimmel en insecten. Een levensduur van minstens 25 jaar is dan ook de norm bij hardhout. Er moet wel rekening gehouden worden met een hogere prijs. Daarnaast is het lastig te bewerken. U kan het gebruik van spijkers wel vergeten en ieder schroefgat zal voorgeboord moeten worden. Het eindresultaat is een aanwinst voor uw tuin die weer en wind met gemak kan weerstaan.

Een vlonder bouwen met tuinhout van Tuindomein

Een populaire keuze voor ons tuinhout is een vlonder. Daarom bieden wij speciale vlonderplanken aan met profiel. Ook hier kan u vanzelfsprekend kiezen uit meerdere uitvoeringen. Voor de basis raden wij geïmpregneerd Douglas of hardhout aan om te voorkomen dat de basis van uw vlonder te snel wordt aangetast door de vochtige grond. De vlonderplanken kan u geheel naar eigen inzicht invullen voor een uitstraling die het beste aansluit bij uw tuin.

Tuindomein, pak elk tuinproject grondig aan

Kwalitatief tuinhout kopen? Tuindomein biedt een groot aanbod van verschillende merken en kleuren.. De website is handig ingedeeld om u snel te laten zoeken op planken, balken, tuinpalen en meer. Ook vooraf samengestelde tuinhuisjes zijn op deze manier te bestellen. Wat u ook bestelt, u kan rekenen op onze lage prijzen en effectieve service. De nieuwe aanwinst voor uw tuin wordt zo snel mogelijk bij u thuisbezorgd. Bestel nu tuinhout en meer handig online met Tuindomein