Verkoop je auto online

pexels-photo-68436Online kun je je veel dingen verkopen, tegenwoordig. Je zet een advertentie op Marktplaats, of op een andere advertentiesite. In de advertentie vermeld je zo duidelijk mogelijk wat je verkoopt en je vult dat aan met een aantal goede foto’s. De pluspunten belicht je natuurlijk uitgebreid, zowel in woorden als op de foto’s, en je bent eerlijk over de minpunten.
En dan is het afwachten tot er mensen reageren.
Dit kun je doen voor de spulletjes van je rommelzolder, maar ook voor grotere dingen, zoals een auto.
Natuurlijk besteed je aan het verkopen van een auto wel even iets meer aandacht. Het gaat tenslotte om een aardig bedrag, en je wilt liefst zo veel mogelijk opbrengst hebben.
Je zorgt dus dat je auto helemaal klaar is voor de verkoop, alvorens je de foto’s neemt. Je poetst hem van buiten en van binnen mooi op, kijkt ook even onder de motorkap, en je maakt de banden en de bumper mooi zwart. De velgen blinken weer, net als de rest van de auto.
En als potentiële kopers komen, begint het onderhandelen. Als je daar goed in bent, kan je dat aardig wat opleveren.
Er is ook een andere manier om gebruik te maken van het internet bij de verkoop van je auto: je kunt een website opzoeken, waar auto’s opgekocht worden. Dan geef jij een aantal gegevens in, zoals het bouwjaar en het kentekenbewijs – het kentekenbewijs geeft toegang tot de RDW-gegevens, die eraan gekoppeld zijn – en wacht even tot het desbetreffende bedrijf reageert. Dat gaat meestal heel snel. Zij hebben dan de marktwaarde berekend, en dat is wat je voor de auto krijgt.
Welke manier je ook kiest, je kunt je auto heel goed online verkopen. heb je nog meer vragen stuur ons dan een bericht voor meer informatie